1216321_68701662

Kuka on keksinyt, että kaikkien odottavien tulisi tuntea ja ajatella samalla tavalla?

Kuka on keksinyt, että kaikkien odottavien tulisi tuntea ja ajatella samalla tavalla?

Kun ”laumaan” ilmestyy odottava äiti, alkaa tapahtua erikoinen ilmiö.

Raskaus ja tuleva vauva on ikäänkuin kaikkien omaisuutta. Kaikilla on oikeus kommentoida vatsaa, jopa kosketella. Ohjeita tulee kysymättäkin. Nyt sinun kuuluu sitä ja tätä. Ja kammottavat synnytyskokemukset, niiltähän ei kukaan odottava säästy.

Nyt sitten teilläkin alkaa se varsinainen lapsiperheen elämä, vapaus on mennyttä! Jne, jne.
Ja muista, isoveli valvoo, raskaanaoleva ei syö munkkeja ja liho, ei juo eikä polta. Äitien tulee käyttäytyä hillitysti ja melkein pyhästi. Kaikkien tulee myös nauttia raskaanaolosta.

Ja synnytys, naisen elämän kohokohta!

Näinhän meille markkinoidaan.

Tosiasia on, että suurin osa naisista kokee raskauden jossain vaiheessa enemmän tai vähemmän epämiellyttäväksi ja synnytys on monelle vain tapa saada lapsi maailmaan ja loppu raskaudelle. Ei mikään elämää suurempi kokemus. Meitä naisia yritetään syyllistää omista ajatuksista ja tuntemuksista. Sitä ei kannata hyväksyä, itse kullakin on oikeus tuntea ja kokea äitiys ihan omalla tavallaan.

Ihmetyttää välillä, mistä tällaiset negatiiviset kommentit ja pelottelut kertovat. Tuntuu siltä, että varsinkin nautiskelu, se, että odottavat vanhemmat tai jo lapsensa saaneet vanhemmat jopa syyllistyvät elämästä nautiskeluun, on Suomessa kielletty.

Asiaan kuuluu vanhempien kärsimys ja valittelu silloinkin, kun asiat ovat itseasiassa ihan hyvin.
Kielteinen asenne heijastuu lapsiin.Lapsille tiuskitaan ja puhutaan epäkunnioittavasti.

Lapsista tuleekin riesa ja syy perheen pahoinvointiin.

Sallittaisiinpa odottavalle äidille vapaus kokea ja tuntea ihan omalla tavallaan. Sallittaisiin myös negatiiviset ajatukset ja mahdollisuus omaan yksilölliseen vanhemmuuteen. Itse kukin voi omalla tavallaan ja omien mahdollisuuksien mukaan järjestää elämänsä uudessa tilanteessa niin, että se sopii itselle.

Annetaan kaikkien kukkien kukkia!

FacebookTwitterGoogle+