Sinulle - Odottava isä!

Isän läsnäolo, kiinnostus ja osallistuminen lapsen hoitoon ja kasvatukseen ovat kiistatta tärkeitä sekä lapsen että äidin hyvinvoinnille. Tiedetään myös, että miehet, joilla on toimivat suhteet omiin lapsiinsa ovat sekä henkisesti että fyysisesti terveempiä kuin miehet, joilla vanhemmuus on syystä tai toisesta kariutunut. Isyys vahvistuu, jos suhde vauvaan muodostuu jo odotusaikana. Isyyden kehittymiselle tulee antaa aikaa, eikä suhteen luominen omaan lapseen ole koskaan liian myöhäistä.

Odotusaika on luonnollisesti otollista aikaa käsitellä vanhemmuuteen liittyviä tunteita, pelkoja ja ennakkokäsityksiä. Omat lapsuus- ja nuoruuskokemukset palaavat usein mieleen välillä ehkä ahdistavinakin. Älä patoa tai mitätöi tunteitasi. Ne kuuluvat Sinun elämäsi ”käsikirjoitukseen”. Tutustu omaan ”historiaasi”, mietiskele omaa lapsuuttasi, vanhempiasi ja lapsuutesi perhettä. Keskustele kumppanisi kanssa tunteistasi ja huolistasi. Olet myös aina tervetullut neuvolaan juttelemaan tuntemuksistasi. Muista, hyvinvoivilla vanhemmilla on hyvinvoivat lapset.

Huolehdi myös fyysisestä hyvinvoinnistasi. Tule neuvolakäynnille, niin teemme Sinulle hyvinvointikartoituksen ja suunnittelemme Sinulle hyvinvointia edistävän ohjelman. Pidä itsestäsi hyvää huolta, olet pian tulevana isänä lapsellesi maailman tärkein ihminen.

 

FacebookTwitterGoogle+